Sedert de editie 2023 telt het 1 mei-feest een extra podium aan de bovenste ingang van de Kunstberg. Dit jaar spelen vier artiesten ten dans: Ninette, Nephtys, Rokia Bamba en Badi. Het belooft een electro/hip hop-namiddag van jewelste te worden! Voor deze eerste set staat de jonge Antwerpse DJ Ninette achter de draaitafels. Haar beats worden voorzien van lyrics door de Belgisch-Syrische artieste Nepthys.

Ninette

Ninette is een 17-jarige Antwerpse DJ van Congolese afkomst. Ze ontdekte haar passie voor DJ-ing tijdens een workshop in 2022. Met haar mix van Amapiano, Gqom en Afro House creëert ze een stomende én veilige sfeer. In 2023 won ze de wedsstrijd MNM Start To Dj, wat haar nationale airplay opleverde.

Nephtys

Nephtys is een Syrisch-Belgische artieste uit Brussel. Op haar eerste mini-album Mistress Of The House (2018), mengt ze reggae, hip-hop en soul. Op “Roots” (2020) verkent ze haar wortels, en verbeeldt ze haar zoektocht naar identiteit met Midden-Oosterse klanken. Op haar in het Frans gezongen EP “I.D.” (2022) en “A N T I D O T E” zet ze haar eclectische universum en engagement in tegen de patriarchale dominantie.

________________________________________________

ZIE OOK 👇

Rokia Bamba + Badi | 16:00>18:00