ISVI is de internationale tak van het ABVV en streeft naar maatschappelijke en politieke veranderingen over de hele wereld, die overeenstemmen met onze progressieve waarden. ISVI stelt deze prachtige fototentoonstelling voor over de Afrikaanse vakbondsstrijd.

Als representatieve en organisatorische werknemersstructuren die vaak in de koloniale periode in de Afrikaanse landen werden ingevoerd, stonden de Afrikaanse vakbonden in de voorste gelederen van de onafhankelijkheidsstrijd.

Wat kunnen wij, meer dan 60 jaar later, leren van de strijd uit het verleden en wat kunnen de vakbonden bijdragen tot de noodzakelijke transformatie van het continent? Wat blijft er van hen over?
Het belang van volksontwikkeling op het continent is groot, maar wat zijn de mechanismen die individuen in staat stelden om zich over het hele continent te organiseren om nieuwe rechten te eisen? Hoe gebeurt dit vandaag?

Allemaal vragen die actoren uit het verleden en het heden proberen te beantwoorden in het licht van het Afrikaanse geheugen en de geschiedenis.
Tentoonstelling door Elikia M’Bokolo, Julien Truddaïu en Laurent Atsou