ABVV-BXL je graag uit op de tentoonstelling over de ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐˜‡๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ “๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ผ๐—บ ๐˜๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป” op de Kunstberg op 1 mei van ๐Ÿญ๐Ÿฎ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ.

In de expositie โ€œHet recht om te levenโ€ wordt de geschiedenis van de sociale zekerheid in Belgiรซ geschetst. Het publiek ontdekt aan de hand van een speels traject van illustraties, fotoโ€™s, prenten, teksten en fragmenten van audiovisuele uitvoeringen de verschillende etappes die hebben geleid tot de totstandbrenging van de sociale zekerheid in Belgiรซ.

Er worden rondleidingen georganiseerd voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 5 jaar.

Het originele decorontwerp voert ons terug naar de context waarin de sociale zekerheid is ontstaan: binnen een fabriek, plek van uitbuiting en strijd, kiemt het zaadje van de sociale rechtvaardigheid dat uitgroeit tot een prachtige boom waarvan de takken op de muren leunen. Een eenvoudige en efficiรซnte symboliek die de verschillende stappen van de strijd en de sociale vooruitgang illustreert. De geschiedenis van de sociale zekerheid is voor alles een gevecht van burgers die hebben durven strijden voor de utopie van een rechtvaardiger wereld.

De tentoonstelling โ€œHet recht om te levenโ€ is een project van het CEPAG.